Закон України ВРУ № 1226-VII від 17.04.2014 Про внесення зміни до статті 35 Господарського процесуального кодексу України щодо підстав звільнення від доказування

ЗАКОН УКРАЇНИ


Про внесення зміни до статті 35 Господарського процесуального кодексу України щодо підстав звільнення від доказування

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 26, ст.898)

Верховна Рада України постановляє:

1. Статтю 35 Господарського процесуального кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 6, ст. 56) викласти в такій редакції:

"Стаття 35. Підстави звільнення від доказування

Обставини, які визнаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі, можуть не доказуватися перед судом, якщо в суду не виникає сумніву щодо достовірності цих обставин та добровільності їх визнання.

Обставини, визнані судом загальновідомими, не потребують доказування.

Обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, крім встановлених рішенням третейського суду, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

Вирок суду в кримінальному провадженні або постанова суду у справі про адміністративне правопорушення, які набрали законної сили, є обов’язковими для господарського суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, щодо якої ухвалений вирок або постанова суду, лише в питаннях, чи мало місце діяння та чи вчинене воно цією особою".

2. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Виконуючий обов'язки
Президента України,
Голова Верховної Ради
України


О.ТУРЧИНОВ

м. Київ
17 квітня 2014 року
№ 1226-VII